Hallo vanuit Cork

Hoiiii,

Daar ben ik weer. Dit keer vanuit het (niet zo) zonnige Cork. Ik ben hier vrijdag ochtend aangekomen en viel toen gelijk met mijn neus in de boter. Het was stralend weer en ik werd opgehaald van het vliegveld; heel handig! Voordat ik het wist stond ik in de hal van een huis, hier mijn tijdelijke onderkomen.Ik mocht een kamer uitzoeken omdat ik de eerste was dus natuurlijk nam ik de grootste:) met inloopkast! IMG_20160108_134612539.jpg

Ik besloot mijn koffer maar uit te pakken en natuurlijk het huis door te snuffelen, alle kasten open en zo… Het bleek al snel dat ik dringend moest gaan winkelen, er was bijna geen toiletpapier en ook bleken er geen doekjes of handdoeken te zijn. Best lastig aangezien het huis nou niet bepaald schoon was. Ik keek online even op Google maps en het leek best makkelijk om naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum te lopen, wel een flinke wandeling maar slechts één lange weg. Ik ging op pad en na meer dan 20 minuten lopen, en een kleine detour, zag ik de McDonald’s. Ik wist dat het winkelcentrum niet veel verder moest liggen dus gelukkig liep ik niet te verkeerde kant op.

Na de nodige boodschappen, het verkrijgen van een Iers telefoonnummer ging ik weer op weg naar ‘huis’. Na een middagdutje begon ik aan mijn avondeten; pizza uit de oven. Helaas lette ik niet op, dus toen ik mijn nieuw gearriveerde huisgenote; (Duitse) Karin wat wilde aanbieden bleek dat ik de oven te warm had gezet… Resultaat: zwarte pizza. Niet zo heel lekker. Gelukkig had ik ook wat pakjes noodles/pasta uit een mug meegenomen. Na onze makkelijke maaltijd en het basis leren-kennen-gesprek gingen we nogmaals richting de winkel, de supermarkt is open tot 22.00 dus we hadden nog tijd zat. We haalden nog wat dingen die ik was vergeten en regelde ook een Leap-card; soort OV kaart. Toen we weer terug waren, dronken we nog een kopje thee en gingen vroeg naar bed.

De volgende dag was het rustig aan opstarten en ontbijten, rond een uur of twaalf kwam er nog weer een huisgenote bij; Floor uit Nederland. Een uur later gingen we met zijn drieën richting het winkelcentrum om daar een bus te pakken richting het centrum van Cork. Eenmaal in Cork centrum, besloten we ons te focussen op boodschappen en het kopen van enkel noodzakelijk items.

IMG_20160110_150317528_HDR.jpg

Aangezien ik de dag ervoor al wat dingen had gekocht, was het voor mij niet heel erg nodig. Toch kon ik een dekentje en warme sokken niet weerstaan. Na Penny’s (Primark) gingen we op zoeken naar Lidl voor meer boodschappen (avondeten enz.). Bepakt en bezakt gingen we vanaf daar weer met de bus richting ons huis.

Ik had even online gekeken en we konden een bus nemen die redelijk dichtbij ons huis stopte. Natuurlijk betekende dit wel dat we er 40 minuten over deden. Ik had de buschauffeur gevraagd om een seintje te geven als we eruit moesten en gelukkig deed ie dat. Ik heb geen idee hoe we anders moesten weten dat we waren gearriveerd. Ze roepen hier niks om in de bus en er is ook geen videoscherm of zoiets waar je kan zien waar je bent. Nou ja gelukkig zijn ze hier heel behulpzaam.

Gisteravond kregen we nog een toevoeging aan het huis, een Frans meisje genaamd Lisa. We hebben even besproken hoe we het gaan doen met boodschappen en zo maar ze wilde niet meedoen. Het blijkt dat ze hier al een hele mooie flat heeft gevonden en ze gaat er vanuit dat ze deze week de sleutels daarvan krijgt. Afwachten dus wanneer ze weer vertrekt. Inmiddels ben ik met de andere twee meiden op zoek naar een woning. Dat valt nog niet mee, aangezien het huis zich in de buurt van een bushalte moet bevinden aangezien we geen van allen een auto hebben.

We rommelen rustig verder. Tot nu toe gaat het allemaal voortvarend. Morgen beginnen we allemaal met onze eerste werk(training)dag bij Voxpro. Bijna allemaal voor een ander bedrijf trouwens; Google, Airbnb en Modere.

Groetjes,

Manon

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s