So Far So Good

Hoi Allemaal,

We zijn al weer ruim een week verder en het voelt inmiddels alsof ik hier al eeuwen zit. Afgelopen week ben ik begonnen bij Voxpro, nog niet met werkelijk werk want eerst moet ik de training doorkomen. Dus afgelopen week was het bijna alsof ik weer in de schoolbanken zat. In de praktijk betekende dit vooral dat mijn technische kennis behoorlijk bijgespijkerd wordt; DNS, domeinen, website verificatie etc. allemaal dingen waar ik ooit wel eens van had gehoord maar minimale kennis van had. Nou dat is nu wel anders kan ik vertellen. Zeker na mijn drie testen die ik al heb gehad afgelopen week.

Ik vond het best zwaar en behoorlijk pittig aangezien 90% van de informatie nieuw was en we er in een behoorlijk tempo doorheen gingen, maar inmiddels weer ik dat ik alle testen heb gehaald, dus blijkbaar gaat het goed. Met ons allemaal trouwens, mijn trainingsgroepje doet het goed. Best grappig want we zijn een gevarieerde groep met verschillende achtergronden en nationaliteiten en leeftijden van 24 tot 49. Iedereen is wel echt gemotiveerd en super geïnteresseerd in elkaar.

Aankomende week krijgen we nog een weekje training en daarna mag ik de werkvloer op. Nou ja de proef-werkvloer, ik word dan in de ‘grad-bay’ geplaatst, een plek waar je nog extra ondersteuning hebt en je cases gescreend worden. Zomaar losgelaten worden we niet, eerst nog maar even met trainingswieltjes aan de slag. Dat vind ik helemaal geen probleem! Het is fijn dat je zoveel ondersteuning krijgt, anders zou het allemaal wel heel erg overweldigend zijn. Het is niet zo dat ik dit eerder heb gedaan dus ik kan alle hulp en uitleg gebruiken. Tot nu toe vind ik het allemaal wel heel leuk. Ik merk echt dat ik eindelijk weer uitgedaagd wordt en ook dat ik hier echt blij van word. Niets leuker dan kennis opdoen.

Naast het werken heb ik mij afgelopen week samen met mijn huisgenootjes bezig gehouden met het vinden van een woning. Dat is nog niet zo makkelijk, dit werd ons allen ook meerdere keren verteld door mensen die hier al langer zitten. Gelukkig zijn we allemaal lekker actief dus woensdag hadden we onze eerste bezichtiging al. Een huis, dichtbij het huis waar we nu wonen. Helaas bleek dat een van de slaapkamers niet als zodoende was ingericht en dat alle slaapkamers nogal klein waren. Jammer want het woongedeelte beneden was echt prachtig. We besloten om nog maar even verder te kijken. Gelukkig duurde hadden we vrijdag al weer een andere bezichtiging.

Dit keer in een flat in het centrum, na heel wat geregel (wie komt vanaf waar, wanneer en hoe?) waren we vroeg dus we gingen maar even naar de pub aan de overkant van de straat. Na een non-alcoholisch drankje was het tijd en bleken we niet de enige te zijn. Een groepje van vier; 3 Franse jongens en 1 meisje kwam de flat ook bezichtigen. Al snel hadden we door dat we snel een beslissing moesten maken als we deze flat echt wilden. Met 5 badkamers, mooie afwerking (het was net opgeknapt) en het feit dat alles professioneel werd schoongemaakt voordat we erin trokken, was het geen moeilijke keuze. We deden nog een kort vragenrondje met de makelaar, waarin ik onder meer informeerde naar onze concurrentie. Het bleek dat zei hadden gezegd later in de avond te bellen; meer informatie hadden we niet nodig, we deden een ja/nee rondje en iedereen was voor. We moesten gelijk een deel borg betalen om de flat te reserveren en gelukkig konden we dat bij elkaar schrapen met zijn vieren.

Als alles goed gaat dan ga ik aankomende vrijdag verhuizen! 🙂 Als dat geen goed nieuws is. Afgelopen week heb ik ook een bankrekening en PPS nummer (Iers Sofinummer.) aangevraagd dus als ik jullie volgend weekend weer schrijf, verwacht ik de belangrijke zaken wel op orde te hebben. Niet slecht als zeg ik het zelf. Maar laat ik nog maar niet te vroeg juichen, voor hetzelfde geld loopt het niet zo soepel aankomende week.

In ieder geval kan ik momenteel zeggen: so far so good!

Tot volgende week.

XManon

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “So Far So Good

  1. Hallo Manon,Wat een positief bericht op je blog. Blij te lezen dat het goed gaat. Komen vanuit Portugal wel weer in de lucht. Nog 14 dagen. Het is hier behoorlijk koud. Succes met de verhuizing ..had je eindelijk een walk-in closet – ha ha. Dag hoor liefs van O & O.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s