Hello is it me you are looking for…

Hiiii,

Inmiddels zijn we al weer een hele week verder! En ik heb goed nieuws, ik ben verhuisd naar een nieuw adres hier in Cork voor permanent dit keer. Heerlijk dat dat gelukt is in die twee weken dat ik hier nu ben. Ik woon nu ook iets centraler dus kan eindelijk lopend naar het centrum. Mijn nieuwe huis is een rijtjeshuis met drie verdiepingen; op de verdieping waar je binnenkomt zitten twee slaapkamers met badkamers, beneden is de woonkamer/keuken en nog een badkamer en op de 1e verdieping zitten nog twee slaapkamers met badkamers. Dat lees je goed ja, ik woon in een huis met 5 badkamers…

Niet normaal maar ja op andere dingen moeten we inleveren. Helaas hebben we namelijk geen vaatwasser; dus met de hand afwassen. Dat ben ik niet meer gewend haha. We hebben al de regel dat degene die niet koken, wel moeten afwassen dus het gaat best prima. We wonen trouwens toch met zijn vieren. Uiteindelijk is Lisa, het Franse meisje ook met ons mee verhuisd. Fijn want we weten inmiddels redelijk wat we aan elkaar hebben.

De verhuizing was heel makkelijk, het voordeel van deze extra huisgenoot is namelijk dat ze een auto heeft. Wel een 2-zits maar een met een enorme kofferbak; geen gedoe en gesleep dus. Op vrijdagavond gingen Floor en ik met de bus vanaf ons werk naar een woonwinkel vlakbij ons nieuwe huis en ontmoete daar Lisa en Karin. We hadden allemaal wel wat dingen nodig, vooral beddengoed aangezien dat niet in het huis was. Nadat we alle spullen in de auto hadden geladen gingen Floor en Lisa richting ons nieuwe huis waar ze alle spullen in de gang neerzette en daarna door gingen naar ons oude huis.

Karin en ik liepen van de woonwinkel naar ons nieuwe huis om daar onze eerste nacht door te brengen. Het was een enorme chaos in het huis en ik had het leuke idee dat we eerst de keuken moesten schoonmaken dat zou al schelen in spullen. Nou was dit helaas geen effen klusje – de keuken was denk ik al tijden niet aangeraakt dus Karin en ik hadden er iets meer werk aan dan verwacht. Vrijdag avond gaven we het rond een uur of 11 maar op en gingen naar bed.

Op zaterdag ochtend zijn we na een korte winkelstop, rustig verder gegaan. De rest van de dag hebben we ook onze eigen kamers en badkamers schoongemaakt en onze koffers uitgepakt. Inmiddels waren Floor en Lisa ook bezig met verhuizen en later met boodschappen voor ons nieuwe huis. De grootste frustratie op vrijdag avond en zaterdag was dat de verwarming het niet deed, zelfs niet na instructies van onze huisbaas. Die kwam op zaterdag avond dus maar even langs. Als snel bleek dat het gas was afgesloten… Onrechtmatig, de huisbaas zei dat we nog minstens tot donderdag hadden moeten hebben. Nou ja het maakt niet uit, het punt is dat we dus nog geen verwarming in ons nieuwe stulpje hebben. Hopelijk wordt dat morgen geregeld. Naast verwarming missen we ook nog internet trouwens dat wordt morgen hopelijk ook geregeld. Er zijn dus nog enkele verbeter puntjes. Maar naast dit vind ik het een fijn huis. Ik heb mijn kamer ook al redelijk ingericht, dus het is in ieder geval leefbaar.

Ik zit hier iets meer dan twee weken maar het voelt echt als een eeuwigheid. Aankomende maandag ga ik eindelijk wat werk verrichten; de training heb ik afgelopen vrijdag afgerond en ruim gehaald. Je moest iets van 70% halen voor alle examens (ja examens ja.. ik heb echt iets van 8 testen gemaakt) en volgens mij zit ik ruim op een gemiddelde van 80%… De ware uitslag moet ik nog krijgen maar eigenlijk is dat helemaal niet belangrijk want de echte test begint morgen.

Samen met mijn mede ex-trainees ben ik vrijdag verhuisd naar de vloer, naar een gedeelte wat hier grad-bay wordt genoemd; ook wel bekend als de alle-rookies-bij-elkaar-plek. Ik ben benieuwd hoe het morgen gaat, als het goed is worden we langzaam ingewerkt dus de verwachting is dat we elk 1 case per dag moeten gaan doen, en natuurlijk daarnaast nog veel gaan schaduwen (meekijken met mensen) en on-the-job training krijgen. Ik ga het wel zien, tot nu toe is de support en hulp erg goed dus ik verwacht dat het allemaal wel te doen zal zijn.

Ik zal aankomende week nog wel een post doen met foto’s. Ik heb het te druk gehad om foto’s te maken.

Tot volgende week.

Xmanon

Advertisements

One thought on “Hello is it me you are looking for…

  1. Hoi natuurlijk ook van deze kant TOP deze verhuizing het klinkt hartstikke goed, fijn en luxe Oma en ik zijn natuurlijk heel nieuwsgierig als jullie internet verbinding er is kunnen we een keer skype, foto’s zijn natuurlijk ook leuk, succes with the job. We horen elkaar weer.
    Doei Oma en Me.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s