Spelletjes en Eten

Hoi allemaal,

Beetje laat deze post maar ik was het gister helemaal vergeten. Te druk met niks doen denk ik.

Dus, vorige week hadden we officieel eindelijk verwarming! Yes! De boiler heeft af en toe nog wat last van drukverlaging maar hij doet het redelijk. Best fijn hoor verwarming!

Naast de gebruikelijke werk-dingetjes (75% van mijn leven) had ik vorige week ook een leuke meeting met wat andere collega’s. Een van mijn collega’s had zich opgegeven voor een boardgames club, en ik besloot ook maar even langs te gaan na het werk. Ik houd van spelletjes spelen en als het niet leuk was dan kon ik altijd weer gaan. Het was na het werk in de kantine dus heel moeilijk was het ook niet om even langs te gaan.

Ben blij dat ik gegaan ben. Het was leuk om nieuwe mensen te leren kennen die niet in je directe omgeving werken. We werken allemaal wel bij hetzelfde bedrijf maar ja met rond de 200 mensen op de vloer, ken je lang niet iedereen. Heel leuk was ook dat degene die het georganiseerd had, Nederlandse was. Ze is heel blij met mijn komst want blijkbaar krijgt ze heel veel belletjes van nieuwe klanten, die kan ze zo meteen mooi doorschuiven naar mij.

We begonnen met een spel; Dixit, een gezelschapsspel waar een speler een van zijn kaarten kiest en als hint een woord geeft. De andere spelers kijken in hun eigen handkaarten en zoeken een kaart die bij dit woord zou kunnen passen. Dan worden de gekozen kaarten en de kaart waar het echt over gaat onder elkaar gemengd en open gelegd. Wie de juiste kaart kiest, krijgt punten, als de goede kaart gekozen wordt, krijgt de speler punten en als iemand een verkeerde kaart kiest, krijgt de eigenaar van die kaart punten. Het is kaartspel maar met de punten is het de bedoeling dat je het bord rond speelt en zo snel mogelijk finisht. Erg leuk om te spelen, we waren met zijn zessen en ik werd uiteindelijk tweede.

Het tweede spel dat we speelde was Card Against Humanity. Een kaartspel waarbij het loont als je vreselijk of grappig bent.. Elke ronde stelt een speler een vraag van een zwarte kaart en iedereen antwoordt met zijn/haar grappigste/ergste witte kaart. Hoe slechter hoe beter, degene die de zwarte kaart voorleest, kiest een winnaar en de winnaar krijgt de zwarte kaart. Uiteindelijk wint degene met de meeste zwarte kaarten. Hier was ik beduidend minder goed in, ik had wel grappige antwoorden maar sommige mensen gaven gruwelijkere antwoorden en ja daar win je niet van. Ik werd dus laatste.. Iets wat ik nou ook weer niet zo heel erg vond.

Om half 8 hielden we het voor gezien en kon ik gelukkig meerijden met iemand richting het centrum. Dat scheelde weer een uur reistijd!

Op vrijdag hadden we bezoek, ik was samen met mijn huisgenoten uitgenodigd bij Manolo en Fabrizio thuis (onze nieuwste buren en mijn training buddy’s). Ik had ze geholpen aan mijn huisbaas zijn nummer en nu wonen ze op hetzelfde rijtje als wij. Als bedankje wilden ze voor ons koken. Helaas konden ze nog niet in hun eigen huis voor ons koken (iets met gebrek aan stoelen, potten en pannen) dus we nodigde ze in ons huis uit om te koken;)

Ik had nog voorgesteld dat we ook wel konden koken maar dat zeg je natuurlijk niet tegen twee Italianen. Haha ze gingen koken! We waren uiteindelijk met zijn 6e; Lisa, Karin, Manolo, Fabrizio, ik en Natacha (een vriendin van Manolo). Floor was aan de borrel met haar trainingsmaatjes dus die moest verstek laten gaan. Het eten was heerlijk! Al duurde het wel even voordat we iets kregen. Ze begonnen pas rond een uur of acht met koken omdat ze daarvoor nog boodschappen hadden gedaan. Uiteindelijk hadden we pas rond half elf een hoofdgerecht. Maar het was het wachten waard; gevulde pasta met verse saus als voorgerecht en gevulde paprika en mega paddenstoel als hoofdgerecht.IMG_20160206_162649506.jpg

De rest van het weekend heb ik met Lisa gewinkeld, een boek gelezen, gewassen en natuurlijk uitgeslapen. Het ging weer veel te snel voorbij! Ik kan nog wel een extra dag weekend gebruiken. Nou ja inmiddels is de eerste dag van de week al weer voorbij dus nog maar vier te gaan, dan is het al weer weekend.

XManon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s