Post vanuit de ziekenboeg

Hoi Allemaal,

Vorige week begon goed. Ik begon de maandag met een potje tafeltennis dat ik won;) en daarna had ik een goede werkdag, al was het helaas nog niet waar ik wilde zitten. Ik zat nog steeds in Gradbay… gelukkig wel met de belofte dat we in de loop van de week zouden verhuizen naar het assist-gedeelte. Op dinsdag werd ik naast een assist agent geplaatst zodat ik naast mijn werk ook af en toe mee kon luisteren naar zijn gesprekken.

Dit was leuk bedacht maar niet heel goed voor mijn productiviteit. In de ochtend heb ik wel een keer gebeld. Verder had ik het te druk met meeluisteren en het opvolgen van mijn huidige zaken.In de middag werd het niet veel beter, ik had twee grote zaken en eigenlijk ben ik daar de hele middag mee bezig geweest. Het is niet zozeer het bellen zelf dat zoveel tijd kost, het is het voorbereiden en het afrond werk. Ik was zo druk dat ik zelfs mijn laatste pauze oversloeg… Nooit een goed teken! Dat gaan we niet vaker doen.

Rond een uur of half vijf kon ik het ook wel merken, mijn hoofd was warm. Wat ik dacht dat door de drukte kwam. Toen daar echter ook een zere keel bij kwam was ik daar niet langer zeker van. Ik zou vast weer verkouden worden. Nou dat ben ik zeker en niet alleen dat… de volgende dag heb ik me ziek moeten melden.

Ik kon me niet herinneren wanneer de laatste keer was dat ik echt ziek was maar vanaf nu kan ik dat wel. Ik ben namelijk al sinds woensdag ziek. Vandaag heb ik geprobeerd om weer aan het werk te gaan maar dat bleek niet zo een goed idee. Trillende handjes en op hol geslagen ademhaling is niet echt een teken van gezondheid. Maar weer terug naar huis dus.

Ik ben niet de enige trouwens. Tegelijk met mij werd ook Lisa ziek en vorige week hadden we Floor al in de lappenmand. Het was op zich wel gezellig, gedeelde smart is toch beter dan jezelf in je eentje miserabel te voelen. We hebben samen series en films gekeken op de momenten dat we niet in ons bed lagen. Op vrijdag ben ik met Lisa naar de huisarts geweest. Aangezien we langer dan twee dagen ziek waren moesten we een briefje van de dokter hebben dat we echt ziek waren.

Ik was op vrijdag inmiddels echt overtuigd dat ik mij niet aan stelde. Ik was echt ziek dus ook ik moest er aan geloven. Lisa had online een huisarts gevonden die vlakbij ons huis zit, dus wij met zijn tweeën op pad. Toen we eindelijk bij de praktijk waren moesten we bijkomen van de wandeling. Gelukkig was er genoeg ruimte in de wachtkamer. Een voor een werden we geholpen en met een briefje voor drie dagen ziek-zijn, recept en advies konden we de praktijk weer verlaten, na eerst natuurlijk nog even 50 euro te hebben afgerekend. Het is niet goedkoop om ziek te zijn hier! En dat terwijl we ook al niet betaald worden op de dagen dat we ziek zijn. Nou ja het is voor een goed doel zullen we maar denken.

Volgens de dokter was het een virus dus het was een kwestie van uitzieken, veel koude dingen eten en drinken (voor mijn keelpijn) en rustig aandoen. In het weekend begon ik mij langzaam beter te voelen, maar goed ook want ik moest het huis schoonmaken deze week. Nou daar heb ik het hele weekend over gedaan. Elke keer een klein stukje. Op zondag voelde ik mij wel redelijk, ik heb zelfs een half uur in de zon gezeten buiten voor de voordeur (met winterjas aan en dikke sjaal om).

Vandaar dus dat ik mij vandaag wel gezond genoeg voelde om te gaan werken. Helaas bleek het proces van naar mijn werk gaan, iets te veel voor mij. Vandaag dus maar weer even langs de arts geweest om mijn briefje te laten verlengen. Gelukkig was dat wel gratis. Heb mijn ziek-zijn-certificaat laten verlengen tot en met woensdag dus ik heb in ieder geval nog twee volle dagen om beter te worden. Hopelijk kan ik donderdag dan toch echt weer aan het werk.

XManon

IMG_20160229_1908416182

Taart als toetje vandaag; voor de vitamine F;) = Feelgood

 

 

Advertisements

One thought on “Post vanuit de ziekenboeg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s