Ronddwaling en Ontdekking

Hoi Allemaal,

Vorige week was het rustig na het hele Ierse dans spektakel. Dinsdag en woensdag was het voornamelijk werk. Donderdag had ik een uitnodiging om naar in een improvisatie komedie show te gaan maar uiteindelijk is dit er niet van gekomen. Ik was namelijk even hopeloos overbodig aan het overwerken… Ergens tussen het doen alsof en het mee proberen te komen was ik overmoedig geworden. Ik had een zaak die ik had moeten doorverwijzen maar ik dacht dat ik het zelf wel kon oplossen en daar profijt van zou hebben. Nou moet ik toegeven dat dat het doorwerken tot 7 uur niet echt het profijt wat ik in gedachten had…

Uiteindelijk heb ik de zaak alsnog doorverwezen en ging ik om 7 uur alsnog naar huis. Onderweg in de bus had ik nog even met de huisgenootjes geappt of we nog zouden gaan maar uiteindelijk besloten we het maar te laten voor wat het was. Helaas dus geen spannende activiteiten verder door de weeks.

Het weekend was ook rustig; zaterdag heb ik een heerlijk relax dagje gehouden met Gilmore Girls en niksen. Zondag was ik wel iets actiever. Om 11 uur ben ik te wandelen gegaan, ik had op de kaart gekeken en in een wijk boven de onze zag ik wat stukken groen. Ik was benieuwd of dat park-achtig was dus ik besloot op onderzoek uit te gaan. Het bleken simpelweg enkele grasvelden te zijn met enige paden ertussen. De wijk zelf was duidelijk wat meer een achterbuurt met meer vuilnis op straat en duidelijk meer verwaarloosde huizen en tuinen. Ik dwaalde maar gauw weer meer af richting mijn eigen buurt maar besloot dat ik nog niet terug naar huis wilden.

Uiteindelijk kwam die beslissing mijn voeten duur te staan, ik belande op een weg die maar doorging, zonder mogelijkheid om links af te slaan. Aangezien ik een hekel heb aan omkeren en teruglopen, en dat ik niet echt rechts af wilden slaan aangezien ik dan de heuvel weer op moest en ik weer richting de buurt ging die ik net had achter gelaten. Moest ik wel door blijven lopen. Op een gegeven moment kon ik tussen de huizen door naar links kijken en zag ik de rivier… Dat gaf mij niet heel veel hoop over een korte terugtocht aangezien ik niet direct een brug zag. Maar aangezien de eerdere opties nog steeds geen opties waren, ging ik rustig verder. Uiteindelijk zag ik dat een meisje wat voor mij liep opeens verdwenen was en vermoede ik dat ik kon afslaan. Ik had gelijk, er liep een pad met een scherpe hoek naar beneden. Het was nogal afgelegen en niet echt duidelijk waar het heen liep maar ik had goede hoop en gelukkig had ik gelijk. Het liep uit op een brug over de rivier.

This slideshow requires JavaScript.

Ik bleek enorm afgedwaald te zijn en begon mijn knieën inmiddels wel te voelen, dus vanaf het park waar ik was beland heb ik de bus naar het centrum gepakt. Daar hervond ik mijn energie, er is altijd energie voor winkelen. Dus uiteindelijk heb ik ook nog een uurtje in de stad rondgedwaald.

Zover mijn week. Erg spannend was het niet maar ik kan wel zeggen dat ik weer een stukje van Cork heb ontdekt.

XManon

One thought on “Ronddwaling en Ontdekking

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s