Zeg je Ierland dan zeg je…

Pubs, groen, regen, gezelligheid en muziek.

Afgelopen week was gevuld met alles wat ik hierboven noemde. Ik begon de week op maandag met zon, zonder regen, maar wel met een pub en gezelligheid. Tiago en Lara gingen een drankje doen na het werk en natuurlijk konden wij ze niet alleen laten gaan. Het was even een stukje lopen, want Manolo wilde per se naar een bepaalde pub maar uiteindelijk konden we daar genieten van een drankje en het mooie weer. Ik besloot eens wat anders dan sap te proberen en koos voor een mango en frambozen cider, erg bubbelig maar wel lekker. Op een gegeven moment werd er pizza besteld en uiteindelijk ging ik pas rond een uur of half 9 richting huis.

This slideshow requires JavaScript.

Woensdag kwam voor mij de realisatie dat ik naar Ierland ben verhuist in het jaar dat 5 mei en hemelvaart op dezelfde dag vallen. En dat het deze 5 mei ook nog eens stralend weer was. Jaloers, ik? Hoe kom je erbij…

Aangezien het in België ook hemelvaart was, had ik het ook nog eens stik rustig op mijn werk. Niets zo vervelend als meer dan genoeg tijd hebben, om te realiseren dat mensen niet bellen omdat ze van de vrijheid aan het genieten zijn in de zon.

Anyway, op vrijdag was het mijn beurt. Het was zonnig en iets van 16 graden, genoeg reden om hier de zomer uit te roepen. Ik had voor de gelegenheid mijn zomerjasje uit de kast getrokken en een tropisch jurkje aangedaan. Na het werk moest er natuurlijk gevierd worden dat het weekend was (en zomer). Dus wederom richting de pub, dit keer eentje die iets dichterbij was; Deep South. Ik besloot mijn tropische thema in leven te houden en ging voor de aangeraden Mojito. Dit land brengt mij nog aan de drank;)

Na mijn drankje ging ik richting huis om daar gezamenlijk met mijn huisgenoten avond te eten. Ik had ‘s avonds ook weer plannen in de pub dus ging na het eten gelijk weer door richting de stad. Een collega van mij had een optreden in Crane Lane met zijn band, dus genoeg reden om even langs te gaan. Het optreden was absoluut goed; rauw en maf, maar goed. Ik heb mij zeker vermaakt en kwam uiteindelijk s’ avonds weer in de Old Oak terecht, ja pap, die ene pub waarvan ik vorige week nog verkondigde dat hij zo fout was. Hij blijft fout, maar het was er ook erg gezellig.

Zaterdag en zondag waren gevuld met relaxen, boeken lezen, series kijken, lekker eten en rondhangen. Dit keer geen activiteiten buitenshuis of in het (doet lijken) tweede huis, de pub.

X Manon

Advertisements

One thought on “Zeg je Ierland dan zeg je…

  1. Pingback: Reis aan te vatten met een stap | From guestwriters

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s