Zomer Dwalingen.

Hoi allemaal,

Ik ben terug..

Sorry voor de lange afwezigheid. Het leven was even afleidend. Het is inmiddels al weer een maand geleden en geen zorgen ik ga niet deze hele maand re-cappen. Dat zou veel te lang worden. De highlights, of lowlights… Ik heb gewerkt, ik was ziek en ben naar Schotland afgereisd voor een lang weekend.

Dat lees je goed, ik was wederom ziek. Blijkbaar is dit land niet goed voor de weerstand. Het was ook nog eens hardnekkig, twee hele weken niet gewerkt en geprobeerd rust te houden. Het wordt een zielig loonstrookje deze maand want ik krijg niet uitbetaald tijdens ziekte… Beetje heel erg jammer!

Anyway, laten we ons focussen op de leuke dingen van het leven; mijn tripje richting Schotland. Samen met twee van mijn huisgenoten; Lisa en Karin hadden we een lang weekend vol plekken en activiteiten. De vrijdag voor vertrek was ik nog druk bezig met rust houden want ik was nog niet helemaal beter maar gelukkig kun je ook in bed, dingen regelen en Schotland bellen.

Het bleek dat het verhuurbedrijf enkel een creditkaart accepteerde voor de borg. Aangezien de auto op Karin haar naam stond en zij geen creditkaart heeft, moest dat dus even aangepast worden. Dus dan maar op mijn naam, nou betekende dat natuurlijk ook dat er verwacht werd dat ik de bestuurster werd. Eenmaal in Schotland bij het verhuurbedrijf moesten we dus allemaal wel even slikken toen bleek dat we uit de garage van het verhuurbedrijf moesten rijden. Heel makkelijk switchen werd het dus niet. Lisa is onze vaste chauffeuse maar die is nog maar 22 en om de extra kosten te voorkomen, stond de auto niet op haar naam.

Ik was alvast in mijn hoofd aan het visualiseren hoe het ook al weer allemaal werkte, en hoopte dat ik in ieder geval in versnelling 1 de garage zonder horten en stoten uit kon rijden. De laatste keer achter het stuur was inmiddels al weer ruim een jaar geleden en dat was een automaat. De laatste keer schakelen, uhm geen idee.

Gelukkig bleek weer eens hoe goed mijn karma is. De dame van de verhuur vroeg of een automaat ook goed was, zonder extra kosten. Ik wist niet hoe snel ik ja moest roepen. Haha yes, een automaat dat moet lukken.

Alsnog was het raar om aan de rechterkant van de auto te zitten en links te rijden maar ik heb ons helemaal heel naar ons hostel in Glasgow weten te brengen. En zelfs mijn fileparkeer-skills kunnen laten zien. Na dit ritje hebben we onze spullen gedropt in ons allercharmantste *kuchkuch* hok kamer. Vervolgens zijn we nog even richting de Clyde rivier gelopen voor een glimp van Glasgow.

IMG_20160812_230548124.jpg

De volgende dag was het vroeg op pad, om 6 uur zaten we al in de auto richting de Falls of Falloch. Een indrukwekkende waterval, wat toch enigszins overschaduwd werd door de modder waar we doorheen moesten om het te zien. De schoenen hebben het niet gered…

De ochtend vloog voorbij en voordat we het wisten stonden we in de rij voor de ferry richting Isle of Skye. Even uitwaaien op de ferry, met her rustgevende geluid van golven en wind. O en het autoalarm wat maar niet op wilde houden…

Na een half uur kwamen we weer aan op land en reden we verder. Waar de rit in de ochtend nog erg verwarrend was; het leek allemaal zo erg op het landschap van Ierland. Was dat in de middag wel anders. Schotland en Ierland hebben de bergen gemeen maar Schotland is veel rotsachtiger en minder groen. Prachtig dat wel! Tussen de regenbuitjes door en korte pitstops op wonderschone plekken vermaakte we ons prima in ons autootje. Muziek aan en rijden maar.’s Avonds hadden we een overnachting in Ullapool geboekt, met zowaar allemaal een eigen kamer. We waren doodop maar besloten toch nog even voor avondeten richting het lokale restaurant te lopen. Dat hadden we net zo goed niet kunnen doen. Ik zat na drie happen al vol en eigenlijk wilde ik vooral gewoon graag slapen.

This slideshow requires JavaScript.

De volgende ochtend waren we er weer vroeg bij, 07.15 aan het ontbijt en daarna op weg naar Knockan Crag. Voor wonderschoon uitzicht en informatieve informatie over het gebied. Hierna verder via een prachtige route langs de kust.

Op een gegeven moment kwamen we langs een kudde wilde herten en Lisa moest zelfs afremmen voor eentje die de weg over kan springen. Blijkbaar zijn die bordjes langs de weg toch niet alleen voor de show. Iets verderop kwamen we een hele kudde tegen die bij de rivier aan het grazen was. Een prachtig gezicht!

IMG_20160814_091806941_HDR.jpg

Na deze pitstop heb ikzelf nog maar weer eens de plek achter het stuur ingenomen en dat was best te doen. Het links rijden, rechts houden was ook voor mij nog wel een puntje van aandacht maar verder ging het prima. Na een uurtje hield ik het weer voor gezien, het is toch een stuk minder rondkijken als je een auto op de weg moet houden.

Het laatste hoogtepunt van de dag was de Smoo caves. Deze zijn we even kort in geweest. De mogelijkheid om dieper te gaan met behulp van een bootje en een hoop geklauter hebben we maar afgeslagen. Daar waren we echt niet op gekleed.

This slideshow requires JavaScript.

Na de Smoo Caves hadden we nog een flinke rit naar Iverness, waar onze volgende slaapplek op ons wachten. Wederom hebben we het niet laat gemaakt. Na een heerlijk maal bij de lokale Italiaan lagen we om half 10 al weer tussen de lakens.

Origineel hadden we op maandag ingepland dat we uit mochten slapen tot 9 maar aangezien we op vrijdag switchte van cruisebedrijf hadden we een langere autorit voor de boeg. Half 8 zaten we dus al weer in de auto. Vakantie, rust houden? Hoe bedoel je…

We waren er niet rauwig over, we hadden namelijk allemaal iets om naar uit te kijken. We gingen op bezoek bij Nessie! We hadden een tripje geboekt met een Rib boot. Een supersnelle boot. Het was zowaar strak blauw en hoewel het wel enigszins mistig was toen we aankwamen, was hier niets meer van de merken toen we eenmaal op het water waren. Volgens de schipper was het uiterst uniek om zo weinig golfslag te hebben en helemaal geen regen, helemaal niet Schots. Dat maakte ons niet uit want het maakte ons boottochtje toch een stuk relaxter.

This slideshow requires JavaScript.

Na anderhalf uur op het water moesten we weer voet aan land zetten, heel erg jammer want we hadden nog wel een paar uur willen ronddobberen. Het was echt prachtig weer en ik was dus enthousiast in mijn hoofd aan het plannen cancelen, we konden vast wel ergens een uur lang zonnen. Nou niet dus. Precies deze dag hadden we de meeste kilometers te overbruggen. Heel jammer want op een ijs-eet-pauze na 3 uur in de auto na, hebben we het meeste van de zonuren in de auto gezeten.

Ondanks de vele uren, of misschien wel juist door de vele uren in de auto, zat ik er doorheen. De Bullars of Buchan was nog een mooie pitstop maar daarna had ik echt geen energie meer. De pitstop bij Dundee Law heb ik dan ook niet echt gewaardeerd. Mooi uitzicht over de stad maar ik wilde gewoon naar ons hotel. Gelukkig was ik niet de enige die moe was en sloegen we de laatste stop van de dag over. Eenmaal in ons hotel in Markinch ging het wel beter. Helaas waren we te laat voor restaurant eten, een maaltijd van de lokale supermarkt dan maar.

Dinsdag was onze laatste dag al weer en ook deze begon vroeg. We begonnen met de enorme beelden van de Kelpies en gingen daarna verder richting Edinburgh. Lisa had een Dungeon tour voor ons gereserveerd. Ik was hier niet al te enthousiast over want kerkers zijn nou niet echt iets waar ik blij van wordt, maar volgens Lisa was het informatief. Hoe fout kan iemand het hebben.

Het moment dat ik het nepbloed op de wc deuren zag, wist ik dat dit niet een ervaring ging worden die Lisa verwachte. Laat staan een waar ik blij van ging worden. Het was een tour die je door verschillende stadia van marteling bracht. Met acteurs, publieksparticipatie en enge verhalen, en het licht dat uitvalt en alles waar ik een grafhekel aan heb. Mijn gezicht was na de eerste 5 minuten al vervallen in een van afschuw en dat is niet veranderd.

Elke kamer/ ruimte waar we in kwamen had een ander thema of verhaal en dingen bewogen en de acteurs maakte je aan het schrikken en het is gewoon niet te bevatten in woorden in welke gradatie ik het niet leuk vond. De laatste ruimte werd voordat het begon wederom gevraagd of mensen rugproblemen hadden, zwanger waren of last hadden van epilepsie. Ik wist niet hoe snel ik mijn hand op moest steken. Na 4 kamers, waarvan 3 met dezelfde vraag. Wist ik dat de enige manier om niet deel te nemen, was om je hand op te steken. Ik was niet de enige uiteindelijk en gezamenlijk keken we toe hoe de rest van de groep in een soort kermisattractie naar beneden viel. Ik denk dat uiteindelijk die ruimte nog het leukste was geweest, dus dat was jammer maar ik was veel te blij dat het de laatste kamer was om daar lang bij stil te staan. Vrijheid…

This slideshow requires JavaScript.

 

We hebben door Edinburgh heen gedwaald en uiteindelijk ook nog een stuk een berg op geklommen voor uitzicht op de stad (Arthur Seat). Erg veel tijd hadden we echter niet want we moesten nog weer richting Glasgow eind van de middag. Uiteindelijk hebben we maar een kwartiertje later onze auto ingeleverd dan oorspronkelijk het plan was. Prima op tijd voor het vliegtuig dus.

De volgende ochtend viel het ons allen wel zwaar om op te staan na slechts enkele uurtjes slaap. Maar gelukkig waren we het vroege opstaan nog steeds gewend. Een korte werkweek volgde en toen was het weer weekend.

Op zaterdag ben ik met Lisa en Emma op stap geweest richting Kilkenny, we hadden onszelf opgegeven via de Sport en Social club en al betaald dus ja, dan ga je maar. De zondag… Was het heerlijk niksen.

Inmiddels zijn we al weer een week verder en ben ik al weer klaar voor mijn volgende reisje. Aanstaande donderdag richting Nederland voor 10 daagjes vakantie. Ik kan niet wachten;)

XManon

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s