Alles Gaat Goed.

Hoi Allemaal,

Na weken niets, dan toch maar weer een blog. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het afgelopen weken gewoon steeds voor me uit heb geschoven, en dan komt het er gewoon niet van. De samenvatting; alles gaat goed.

Na de trip naar Schotland had ik nog een vakantie in de planning, dit keer richting Nederlandse bodem. Heerlijk 10 dagen van de zon genieten, en familie en vrienden opzoeken.

Het was wel behoorlijk wennen na mijn vakantie om weer aan het werk te gaan. Eenmaal uit de bubbel van de dagelijkse sleur, is het lastig om je daar weer tot toe te zetten. Inmiddels weet ik natuurlijk al weer niet beter en is het weer helemaal normaal.

Het is niet allemaal sleur geweest hoor. In de tussentijd heb ik gesolliciteerd voor Quality lead en hoewel ik hier niet direct voor ben aangenomen, zit ik nu wel in een panel; de reservebank kun je het ook wel noemen. Mocht er een functie vrij komen dan hoef je niet opnieuw door het sollicitatie proces. Nou dat vind ik best fijn want het was nog best een werk dat sollicitatie proces.

Het was een combinatie van een rollenspel en interview. Voor het rollenspel moest ik een gesprek van een agent luisteren en deze beoordelen, het rollenspel was de feedback-sessie. Best nerveus makend aangezien ik nog niet eerder zoiets gedaan had en het toch best vreemd is om te doen alsof de manager een agent is. Gelukkig ging het goed en was het zo voorbij. Het interview was pittiger. Hoewel het maar iets van vijf vragen waren, zochten ze vrij uitgebreide antwoorden. Het waren ook niet de typische interview vragen, zo was er een waar ze vroegen wat ik recentelijk fout had gedaan en wat ik hiervan had geleerd. Nou daar moest ik wel even over nadenken. Foutloos ben ik natuurlijk niet maar het is toch wel apart als je er eentje op moet lepelen.

Al met al was ik wel tevreden over het gesprek, maar ja er waren nog vijf anderen, waaronder enkele met meer ervaring in het bedrijf dus ik ging er niet van uit dat ik het ging worden. En gelijk had ik, de mensen met ervaring zijn het uiteindelijk geworden, ze kregen de twee posities. En ik zit nu op de reservebank samen met een andere collega.

Afgelopen weken hebben naast mijn eigen baanontwikkeling, bol gestaan van de voorbereiding van het vertrek van Karin. Die heeft namelijk een baan gevonden op een cruiseschip. Eerst zou ze op een schip geplaatst worden dat naar de Caraïben gaat maar inmiddels zijn de plannen veranderd en vertrekt ze richting Nieuw Zeeland. Best jaloersmakend moet ik bekennen. Al is het ook een hoop geregel, 3 verschillende visa, een medische keuring en natuurlijk het vinden van een nieuwe huisgenote.

Aankomende vrijdag vertrekt ze en op zaterdag verhuist de nieuwe huisgenote naar ons stulpje. Elena, een Duits meisje dat deze week naar Ierland verhuist. Best vreemd, voor haar begint het avontuur pas en voor mij is het inmiddels al tien maanden bezig. Met het vertrek van Karin en het toekomstige vertrek van Lisa en Emma in Januari wordt het hier toch wel heel anders. Het is even afwachten wat betreft mijn toekomst. Ik heb ook voor een baan in Malta gesolliciteerd dus wie weet wat de aankomende maanden mij brengen.

We zullen het wel zien. Ik zal proberen jullie op de hoogte te houden.

XManon

PS Het was natuurlijk niet allemaal serieusheid hier in Cork. Zie hieronder een foto-impressie van de zon, herfst en activiteiten hier.

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s