Stormachtig Coromandel

Vanuit Coromandel hallo,

De winter is hier begonnen en deze komt met regen en storm-achtige verschijnselen die het blauwe water een modder tintje geven. Gisteren zwaar op alert aangezien Cycloon Cook over het land kwam. Mijn hostel vlak bij het strand was opeens toch een stuk minder idyllisch. De fire and rescue kwam langs om te waarschuwen dat we mogelijk geëvacueerd zouden worden. Het viel uiteindelijk allemaal wel mee en vlak voordat de zon onderging ben ik samen met Shannon (Britse) even richting strand gelopen om te kijken naar de surfers en daar werden we beloond met het zicht van een blauwe lucht en uiteindelijk zonsondergang.

This slideshow requires JavaScript.

Vandaag is het zonnig en is het enige teken van de storm de takken en boomstammen op het strand. Helaas heeft het stormachtige weer de afgelopen weken wel invloed op mijn plannen, de wandeling naar Cathedral Cove is namelijk dicht vanwege stormschade. Jammer maar niet onoverkomelijk, het betekend gewoon dat ik nog weer eens deze kant op moet dit jaar.

Wat betreft Paihia, na de eerste nacht luxe ben ik de volgende dag verhuist naar een 4-persoons dorm. Lang niet zo luxe natuurlijk maar alsnog heel comfortabel met een gordijntje waarmee je je bed kon afschermen en eigen lampje en stopcontact. Het hostel was echt super en ik heb de tijd in Paihia dan ook voornamelijk gebruikt om te chillen.

Ik kwam een meisje tegen uit het hostel in Tauranga en met haar en een ander meisje heb ik de meeste tijd doorgebracht. Clíona (Iers) en Laëtitia (Frans) hadden voor de donderdag een auto gehuurd om naar Cape Reinga te rijden. Natuurlijk besloot ik mee te gaan.

Om 8 uur in de ochtend stonden we klaar en werd de auto bij het hostel afgedropt. De eerste stop was het Puketi forest waar we een wandeling van een uur wilde doen. We kregen het advies om vooral op te letten en rechts te houden op het pad want de route was niet overal even goed aangegeven. Met dat advies was het prima te doen en 50 minuutjes later kwamen we verfrist weer het bos uit. Best prima als ochtendwandeling.

De tocht ging verder omhoog richting Mangonui voor een korte strand-stop en toen verder omhoog richting de zandduinen van Te Paki. De perfecte locatie voor zandsurfen of andere manier om weer naar beneden te komen. Clíona en ik wiste een boogie board te lenen en dat was een stuk beter dan simpelweg naar beneden rollen. De meeste waaghalzen gingen staand op het board naar beneden maar dat ging mij iets te ver. Het was best hoog dat duin. Dus op mijn buik dan maar.

This slideshow requires JavaScript.

Na deze zanderige ervaring het meeste zand afgeklopt en weer de auto in. Cape Reinga was ons eindpunt en we wilde daar wel genoeg tijd hebben om rond te lopen (klimmen) en uiteindelijk voor de zonsondergang neer te settelen. Dat is uiteindelijk gelukt, al was de zonsondergang er een met wolken. Cape Reinga is het noordelijkste puntje waar je heen kunt op het Noordereiland dus dat kan ik nu ook afvinken!

This slideshow requires JavaScript.

Op maandag ging iedereen weer verder naar de volgende locatie. Een goede dag dus voor mij om eens te gaan bekijken waar ik de volgende dag heen zou gaan. Heel slim was dit niet want in het paasweekend bleken de meeste hostels al vol te zitten. Ik wilde sowieso richting de Coromandel dus besloot maar gewoon te gaan voor drie daagjes. Het weer toonde wel stormachtig maar ik had niet gekeken naar het nieuws dus hoe stormachtig wist ik toen nog niet. Dat krijg je met het vele boeken en korte termijn plannen maken. Ach het is allemaal goed gekomen. Ik ben niet weggewaaid en heb ook geen ongewilde natte voeten gekregen hier.

Mijn laatste dag in Paihia heb ik afgesloten met een bezoek aan het eiland Russell. Ik had van een Nederlands meisje een ticket gekregen voor de ferry, aangezien zij die niet ging gebruiken. Van dat meevallertje moet je natuurlijk wel gebruik maken.

Morgen ga ik om 5.30 in de ochtend (nacht) richting Hamilton en vanuit daar, op maandag, richting Raglan.

XManon

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s