Van kou komt verkoudheid

Hoi Allemaal,

Nog steeds vanuit Wellington, hallo!

Inmiddels ben ik hier al langer dan twee weken en hoewel ik genoeg tijd heb gehad om te bloggen is het er niet van gekomen. Uitstellen is afstellen, helemaal als een zware verkoudheid (of ziekte) je velt. Na drie avonden (zes tot elf) vrijwilligerswerk in de kou was het op de vierde dag wel genoeg. De typische symptomen, moeheid, warm/koud, hoofdpijn en hoesten. Ik heb het vrijwilligerswerk afgebeld en ben mijn bed weer ingedoken. Inmiddels is het dag vier en ik begin mij eindelijk beter te voelen. De hostelfamilie heeft goed voor me gezorgd, met thee, gember en een bezorging van vitamientjes van de farmersmarkt vandaag. Hopelijk ben ik binnen twee dagen weer de oude!

Het vrijwilligerswerk, laten we het daar over hebben. Zoals verteld had ik mijzelf opgegeven als vrijwilliger voor LUX festival. Na enige mailverkeer tussen mij en de vrijwilligerscoördinator had ik toegezegd tot een positie met iets meer verantwoordelijkheid. Gamehost bij de Singapore Airlines stand… Wat dat precies inhield, daar kwam ik op donderdag pas achter tijdens de training. Een papier vliegtuigjes wedstrijd waarbij een team van twee personen een vliegtuigje door vier hoepels moet laten vliegen, een hoepel per keer. Klinkt makkelijk, echter kwam de extra regel erbij kijken dat het vliegtuigje niet de grond mocht raken. Een persoon moest het vliegtuigje dus laten vliegen en de tweede moet hem opvangen aan de andere kant van de hoepel.

Samen met een andere gamehost (Jo) kregen we kort uitgelegd hoe het werkt en werd ons geïnstrueerd maar te testen hoe en of het zou werken. Jo zou de eerste dagen de host zijn dus ik had goede hoop dat tegen de tijd dat ik aan de beurt was het wel gestroomlijnd zou zijn. Op vrijdagavond begon het en ik wilde natuurlijk gelijk langs om te kijken hoe het festival was en hoe het bij de stand zou lopen. Ik had mijn kamergenote Katharina uitgenodigd om heen te gaan maar ze had al afgesproken met een vriendin en zodoende sloot ik mij bij hun aan.

We gingen op stap met behulp van een digitale kaart maar stapte al snel over op de papieren. Katharina en ik waren de enige echt geïnteresseerd in de route dus we namen het voortouw. Het weer was guur die avond en uiteindelijk hebben we niet alles gezien maar het was alsnog gezellig. Uiteindelijk beland bij de papieren vliegtuigjes wedstrijd en ik zag dat het daar nogal chaotisch aan toe ging. Er was een jongen zonder teamspeler, dus ik kreeg de kans om het spel zelf te spelen. Heel leuk om te doen maar toen we wonnen was het bij de andere vrijwilligers niet bekend dat er kans was op een grote prijs. De popcornvoucher was ook leuk maar ik was wel benieuwd in hoe verre de training van de dag ervoor nou echt invloed had op de realiteit van het spel.

Op Zondag heb ik de route nogmaals gelopen dit keer met een andere groep mensen van het hostel (Angela, Courtney, Felix en Owen, Freya) Het weer was een stuk beter en dit keer heb ik de complete route kunnen aanschouwen. Hieronder een overzicht.

Op maandag was het eindelijk zover, tijd om zelf het oranje hesje aan te trekken en te game hosten. Ik had gedacht voor het begin even tijd te hebben om te bespreken met de andere vrijwilligers hoe en wat maar zodra het licht aanging in de tent, waren er gelijk mensen die kwamen aanlopen. De hele avond achter de tafel gestaan, vliegtuigjes gevouwen en verteld wat de bedoeling was. Super gezellig maar niet heel goed voor je rug. De volgende dag was vrijwel hetzelfde, echter werd het proces iets gestroomlijnd en hadden we duidelijkere prijzen. Dag drie begon de verkoudheid en ik was blij dat ik meer vrijheid had om rond te lopen, het was wederom koud met af en toe regen dus het was een stuk minder druk. Uiteindelijk stopten we dan ook eerder dan 23.00. De volgende dag was ik ziek dus heb verder geen idee hoe het ging. Al met al was het vrijwilligerswerk wel leuk maar ik had er wel meer van verwacht. Ach weer een ervaring erbij.

Naast het vrijwilligerswerk heb ik natuurlijk Wellington verkent. Zie hieronder enkele snapshots van de stad.

Vooral de Botanische tuinen waren favoriet! Op Zondag had ik hier al zelf rondgestruind maar toen Freya op dinsdag heen ging, besloot ik ook mee te gaan. Heel cool is de mogelijkheid om de Cable car omhoog te nemen. Erg veel uitzicht heb je hierin niet maar het scheelt toch omhoog wandelen. Koffie in de zon, uitzicht op de stad en daarna door de natuur struinen. Even weg uit de stadsdrukte.

This slideshow requires JavaScript.

Hoewel het plan oorspronkelijk was om hier te blijven en een baan te zoeken heb ik deze maar even op een laag pitje gezet. Plannen zijn er om veranderd te worden. Waarschijnlijk ga ik naar Plimmerton (een plaatsje hier in de buurt) om daar in een hostel te werken voor accommodatie (2 uur per dag). Misschien krijg ik dan ook de motivatie om meer te schrijven dan alleen dit blog.

We gaan het zien.

XManon

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s