Lissabon – Van Lente naar Zomer

Hoi Allemaal,

Het is al weer zomer en de dagen vliegen voorbij. Hierbij dan toch nog even een blogpost met wat high-lights van de afgelopen maanden. Het was weer een mix van werk en plezier maken met veel vliegmomenten. Maar voordat ik meer uitweid over de reisjes, laat ik dicht bij huis beginnen.

This slideshow requires JavaScript.

In april had ik namelijk eindelijk tijd gevonden voor wat cultureel vermaak in de vorm van het nationale tegeltjesmuseum; Museu Nacional do Azulejo. Ik had mazzel want op de dag dat ik ging, bleek het toevallig gratis toegang te zijn omdat het de dag van de monumenten was in Portugal. Sommige mensen timen dit soort dingen… mij overkomt het.

Het museum is gevestigd in een oud klooster en hoewel het niet groot is, krijg je een goed beeld van de ontwikkeling en het vakmanschap achter deze vorm van versiering. Super interessant en visueel natuurlijk heel mooi om te zien.

This slideshow requires JavaScript.

Een weekje later vloog ik richting de lage landen voor een korte vakantie in het thuisland. Het was weer tijd om een jaartje ouder te worden dus dat moest ik minstens vieren in gezelschap van mede-jarige broer en de rest van de familie. Sowieso wilde ik heel graag even wat langer in Nederland zijn aangezien ik na mijn laatste bezoek in Nederland echt het gevoel had dat ik niet genoeg tijd had gehad.

Dit keer had ik zes dagen dus zeker genoeg tijd om het maximale eruit te halen; Koningsdag in Eindhoven met Simone, op kraamvisite in Muiden bij Ilke (en baby Noud), flitsbezoekjes aan Utrecht en Schiedam en een tour van Noord-Holland met moederlief. Al met al een heel geslaagd bezoek.

This slideshow requires JavaScript.

Enkele weekjes later pakte ik mijn paspoort weer op, dit keer voor een tripje naar Ierland. Ik vloog naar Dublin en vanaf daar nam ik de bus naar Cork. Hier had ik een weekend de tijd om oude vrienden te zien, in de pub te hangen en zowaar van de zon te genieten. Ik had het geluk om bij Anna te mogen slapen, super fijn want dat slaapt toch een stuk beter dan een hostel.

This slideshow requires JavaScript.

Nog weer een week later, deed ik dezelfde vliegreis nog eens, dit keer voor een dagje Dublin. Dat doe ik trouwens nooit meer! Veel te veel stress dat vliegtuig in… vliegtuig uit… vliegtuig in…

De reden voor mijn tweede bezoek: ik moest voor mijn Canadese visum aanvraag mijn biometrische gegevens opgeven en helaas kan dit alleen in speciale locaties… Geen die zich in Nederland of Portugal bevonden. Met de gedachte: goh in Dublin spreken ze Engels en dan kan ik mooi nog meeten met een vriendin die daar woont, werd het dus Dublin.

Naast het vliegmijlen maken, heb ik in Lissabon zelf niet super veel gedaan. Het dagelijks leven heeft toch ook vaak de boventoon, al zou je dat door deze high-lights niet zeggen.

Qua high-light in Lissabon; ik ga nog steeds naar Bounce-fit, zo’n drie keer per week en Lisa en ik worden steeds beter in de trucjes… Al val ik toch ook vaak genoeg nog op mijn muil, gelukkig heb ik hier geen foto’s of video’s van. Wel van mijn vooruitgang in het zogenaamde ‘wallrunning’, of zoals je in deze clip ziet: ‘wallfalling’.

Ook heb ik in juni nogmaals mijn culturele schoenen uit de kast getrokken en heb ik nog een museum van mijn lijst gestreept; het Museum Coleção Berardo in Belém. Dit museum is gericht op de moderne kunst en heeft een hele goede expositie waarin je als het ware door de tijd gaat wat betreft de moderne kunst; van pop-art tot Cobra het kwam allemaal voorbij.

Naast deze vaste expositie hadden ze ook enkele tijdelijke exposities waaronder een genaamd ‘History of faces’ en Charlotte Salomon’s ‘Life? Or Theatre?’. Allebei ook erg interessant. Uiteindelijk had ik nog een verdieping van het museum te gaan maar die heb ik overgeslagen. Ik had inmiddels wel genoeg visuele input gehad en niet genoeg eten, dus ik besloot naar mijn rommelde maag te luisteren en richting huis te gaan.

This slideshow requires JavaScript.

Over cultureel gesproken, juni was als maand een feestje! Of beter nog, er werden veel feestjes gevierd. Door de maand heen waren er in parken en buurten optredens en activiteiten ter ere van het Santo Antonio festival, beter bekend als Santos. Hieronder een impressie van zo’n feestje, dit was ongeveer naast mijn werk georganiseerd dus was even met collega’s heen geweest om de sfeer te proeven.

In juni ben ik trouwens ook nog even heen en weer geweest naar Spanje met Emma en Lisa. De reden voor dit korte tripje: ter ere van Lisa’s verjaardag en ook gewoon omdat het zo lekker dichtbij is. Vanwege het grote aantal foto’s zal ik hier wel weer even een aparte post voor maken.

Inmiddels zijn we weer rustig in Lissabon en heeft werk de boventoon. Over werk gesproken, het is een stuk vervelender geworden door volledige CRP (Clean room policy) waardoor we geen persoonlijke items meer mogen hebben op ons bureau (waaronder planten), en een aanwas van non-skip video’s (niet-Nederlandse video’s die ik niet kan overslaan, vaak een stukje gewelddadiger)Zodoende, is mijn huidige plan om in augustus mijn contract sowieso niet te vernieuwen. Helaas heb ik nog steeds geen visum voor Canada in handen, maar we vinden vast wel iets te doen.

Voor nu was dat het weer even. Als afsluiter nog even wat foto’s van de urban jungle dat Lissabon heet, en de het natuurschoon van Monsanto Park.

XMij

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s